Anybody have an idea what's going on? - RX8Club.com



Series I Tech Garage The place to discuss anything technical about the RX-8 that doesn't fit into any of the categories below.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 04-05-2011, 10:52 AM   #1
Cannada
Thread Starter
 
RobGripper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Anybody have an idea what's going on?

I started my car up today after work, let it warm up then drove it across the parking lot and down a side road. From a stop sign I went to 4k in 1st, shifted to 2nd and let it wind out to 6k. Suddenly it halted and scared the **** out of me. It felt like when a car hits fuel cut and you nearly smash your forehead off the steering wheel.

I stopped, tested the revs, everything seemed to be fine. Having only a 1 mile drive home, I just continued.

When I got close to town, I went WOT a couple times in 2nd and 3rd. The car hesitated like the clutch was slipping and when I took my foot off the throttle, the rpms went up about 100rpm before they started to drop.


No mods done to the car except a catback exhaust, the cat is stock. Also the car has 112,000KM, It's still the first engine.
RobGripper is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 12:33 PM   #2
Time for boost...
iTrader: (24)
 
RX8Soldier's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Canada
Posts: 5,404
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 10 Posts
forgive me, I had a long night...
Have you checked your cat?
6K rpms is around when the apv(alve) opens. There is a thread on how to test it.
Also, you may have a fuel pump issue.
Check these three areas

Good luck!
RX8Soldier is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 12:43 PM   #3
Cannada
Thread Starter
 
RobGripper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tyvm Will do that now and post with an outcome.
RobGripper is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Vertex Shinka Jazzmeson RX-8 Multimedia/Photo Gallery 11 03-02-2016 03:25 PM
Hot start issue after seafoam 92trbolzr Series I Trouble Shooting 23 10-08-2015 03:46 PM
What's your opinion? Digitz0070 Series I Exterior Appearance and Body Kits 6 10-07-2015 01:43 PM
Problems after AEM CAI install Zube6115 Series I Trouble Shooting 8 09-30-2015 01:57 PM
My Rx8, strange Noice (Whistle) no Belt. tommy26Germany Series I Trouble Shooting 11 09-29-2015 11:33 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.


All content Copyright 2017 by Internet Brands, Inc. We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.