Notices
Mazmart The leader in late model Mazda parts

Electrical Problem??

Old 09-16-2008, 12:16 PM
  #1  
Dongbag extrordinare
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Away from the fruits of my labor
Posts: 1,090
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Electrical Problem??

Hey guys.

I have been having an intermittent electrical problem. While I am driving sometimes the entire electrical system will temporarily shut off for a brief moment then come back on.

This includes the drivetrain/safety systems as well. I had my altenator tested and it is putting out 85.5 amps, which is supposedley within mazda's acceptable range. My battery is also good. I believe it might be a grounding problem, but i'm not sure where to start.

Any help on this would be much apprectiated.
morkusyambo is offline  
Old 09-16-2008, 12:18 PM
  #2  
Registered User
iTrader: (5)
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 471
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
This is definitely the wrong section to put this in but.... I had the same exact problem and it went on for months until I finally realized the power connection to my fuse block was loose and had room to wiggle around. I tightened that down and haven't had the problem again. Check the top connections on your fuse box under the hood.

Last edited by WVBoosted8; 09-16-2008 at 12:53 PM.
WVBoosted8 is offline  
Old 09-16-2008, 12:24 PM
  #3  
Dongbag extrordinare
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Away from the fruits of my labor
Posts: 1,090
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thanks man. I put it here because Paul is usually able to help me with things like this.
morkusyambo is offline  
Old 09-16-2008, 01:06 PM
  #4  
RX8Club.com Sponsor
iTrader: (12)
 
Mazmart's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,789
Received 52 Likes on 27 Posts
Originally Posted by morkusyambo View Post
Thanks man. I put it here because Paul is usually able to help me with things like this.

What does that Paul know about anything?

I recall some fuse box connector problems existing at one time. I'll try to research it some more and get back to you.

Paul.
Mazmart is offline  
Old 09-16-2008, 01:07 PM
  #5  
RX8Club.com Sponsor
iTrader: (12)
 
Mazmart's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,789
Received 52 Likes on 27 Posts
I just noticed that's what WV is saying also, so I think we're on the right track.

Paul.
Mazmart is offline  
Old 09-16-2008, 08:49 PM
  #6  
Dongbag extrordinare
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Away from the fruits of my labor
Posts: 1,090
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tks guys. Patiently waiting...
morkusyambo is offline  
Old 11-19-2008, 09:51 AM
  #7  
Dongbag extrordinare
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Away from the fruits of my labor
Posts: 1,090
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Okay. I fixed this last month, just forgot to post here. I installed an Optima yellow top a few months back and was using some post "caps" to make the stock connections fit. Those caps are not very durable and had begun to get mangled in addition to being corroded.

I went to the local parts store and purchase some marine terminals to go with my marine battery and, wa-la, good as new.
morkusyambo is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
yurcivicsux
Series I Major Horsepower Upgrades
192
09-12-2017 10:54 PM
garethleeds
Europe For Sale/Wanted
6
11-19-2015 06:32 AM
zoom44
General Automotive
10
09-29-2015 09:56 PM
1.3_LittersOfFurry
Series I Trouble Shooting
9
09-22-2015 01:54 AM
Vedivan1
Series I Trouble Shooting
2
09-18-2015 12:39 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Electrical Problem??


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.