Notices
Series I Trouble Shooting This is the place to learn more about or discuss any issues you're having with your RX-8

instrument cluster died and immobilizer flash's

Old 04-02-2011, 02:40 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2004
Location: macon, georgia
Posts: 10,771
Likes: 0
Received 8 Likes on 8 Posts
instrument cluster died and immobilizer flash's

Ok --need help.
I have an 2009 R3. It has the advanced key set up.
I cranked the car all was fine. I shifted into reverse and the instrument cluster died except the immobilizer constant 2 sec flash started. I drove the car a little ways and turned it off.
Of course--now nothing.
The engine will not turn over--the dash doesnt work except for the constant 2 sec security key flashing.
The lights, radio, power windows, door locks, all work fine.
The car unlocks and locks like it is suppose too with the advanced key.
The regular key (the one inside the advanced key) once inserted into the ignition makes NO difference.
The battery has 11.9 volts measured with meter.
All fuses are good--yes the 120V one is good also. The battery connections are tight and clean.
The remote battery appears good--no problems with range in locked unlocking doors etc.
I get codes of U0155 and U0167---well yea--so that didnt help me?

I thought well maybe the reverse switch on the trans shorted? But all fuses are good.
Would that make the dash cluster die?
I though maybe ecu has died but would this happen while the car is running --and running good? Didnt make sense.
I have did the disconnect the battery cable reboot, i have done the reprogram the keyless thingy --all of them did not make any difference.
So do I have any options? Any suggestions?
This sucks.
How can I get the car modules talking to each other again?
Is this a dealership only thing?
I hate this type technology-- nothing but a pita.
Rather just have a key.
Is there anyway to convert this advanced pos keyless thing to a regular key?
OD
olddragger is offline  
Old 04-02-2011, 05:13 PM
  #2  
Registered
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2004
Location: macon, georgia
Posts: 10,771
Likes: 0
Received 8 Likes on 8 Posts
No one?
Old and young priest with 100 gallons of holey water maybe?
OD
olddragger is offline  
Old 04-02-2011, 07:41 PM
  #3  
Administrator
 
zoom44's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: portland oregon
Posts: 21,900
Received 90 Likes on 67 Posts
uo155 and uo167 are can bus communication error codes. more than likely you need a dealer.

uo155 is literally lost communication with instrument panel. have you had it out?

uo167 is lost communication with the immobilizer. been messin gin the glove box area?

you've lost a relay or you have a wiring problem, or lost the immobilizer itself. you have extra gauges etc getting power etc from under the dash?
zoom44 is offline  
Old 04-02-2011, 07:57 PM
  #4  
Moderator Noir
iTrader: (4)
 
alnielsen's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Buddhist Monastery, High Himalaya Mtns. of Tibet
Posts: 12,257
Received 1 Like on 1 Post
Wasn't this car a flood victim? It could be the water finally took it's toll.
alnielsen is offline  
Old 04-02-2011, 08:46 PM
  #5  
Registered
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2004
Location: macon, georgia
Posts: 10,771
Likes: 0
Received 8 Likes on 8 Posts
water didnt touch bottom of seats--everything repaired.
has been working well for some months.
I had the entire interior stripped out last oct--
only wiring affected was the airbag harness that ran across the floor and along the seat rails. No problem with that now.
What would cause a lost of communication with the dash while the car is running?
Oh forgot to mention---no turn signals--emergency flasher is fine.
High beam and light on indicator in instrument cluster does work. Reminder buzzer works.
????????, Me thinks get the dash to function and it will be ok?
What powers the dash, the pcm?
No-no extra gauges--totally stock R3
OD
olddragger is offline  
Old 04-03-2011, 04:40 PM
  #6  
Registered
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2004
Location: macon, georgia
Posts: 10,771
Likes: 0
Received 8 Likes on 8 Posts
FIXED!!!!!!!!!!

Remembering that a fuse could be blown and not LOOK blown, I just started with a last ditch effort replacing every fuse just to see what would happen. I didnt have to buy them--have another 8 down right now.
Working my way through them--I got to the inside fuse box and to the "Meter" 10amp fuse. It looked perfect holding it up to the light. I replaced it and "Blam" --everything works.
I then took a magnifying glass and looked at it and down on the bottom corner-where it starts going up--it was cracked and discolored.
I have never seen that before.
But Karma was good to me--just made me suffer for 2 days.
All is GOOD rx8 wise.
OD
olddragger is offline  
Old 04-03-2011, 05:14 PM
  #7  
The Chief
iTrader: (7)
 
jskup1's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 827
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Good news Denny!
jskup1 is offline  
Old 07-24-2013, 04:16 AM
  #8  
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Where is the meter fuse

Hi I have the exact same issue.... But I have a rx8 2006
Could not locate the 'meter' fuse????

Is it under Bonet or cabin fuse box....and would be labled any thing other than 'meter'
As I've searched for this and cannot find it???
Thanks
Haroon Ai is offline  
Old 07-25-2013, 04:49 AM
  #9  
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Any one know where the meter fuse is??? As I've searched every where no meter fuse??? Please help I have a 2004 and 2006 rx8....would be labeled other than meter fuse I have the uk rx8
haroon5219 is offline  
Old 08-10-2013, 08:47 AM
  #10  
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
No start immob light steady flash

Winningblue55,have same issue.where is meter fuse or is it under another terminology
WINNINGBLUE55 is offline  
Old 06-30-2019, 10:39 PM
  #11  
New Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Meter Fuse

Hallo, I had the same problem, it was short, I find and fix that, the meter fuse wire is still getting hot which mean somewhere there is still an issue. My question: to what does the meter fuse supply power. If someone can tell me then it makes it easier to search to get to the problem. Regards
Jan de Waal is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Shankapotamus3
Series I Trouble Shooting
26
11-06-2016 08:26 AM
Danield97
Series I Trouble Shooting
1
09-30-2015 05:59 PM
Learners_Permit
Series I Interior, Audio, and Electronics
8
09-27-2015 07:38 PM
ErwinN
Series I Tech Garage
1
09-23-2015 09:29 PM
Forevermore
Series I Trouble Shooting
6
09-20-2015 01:04 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: instrument cluster died and immobilizer flash's


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.