Hard start and faint burning smell - RX8Club.com



Series I Trouble Shooting This is the place to learn more about or discuss any issues you're having with your RX-8

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 03-29-2012, 03:32 AM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hard start and faint burning smell

Hey,

I've just had my ignition coils and leads upgraded to performance units and replaced my spark plugs less than a month ago, though within the last week my car is experiencing delayed engine starting when turning the key...i thought when replacing these items its supposed to fix this problem? Also there is a burning smell when I give the engine abit, though it could be from the midpipe but I havn't noticed it within the last year only recently.
turcoturbo is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 03:43 AM   #2
Registered
 
xexok's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Aurora, CO
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by turcoturbo View Post
Hey,

I've just had my ignition coils and leads upgraded to performance units and replaced my spark plugs less than a month ago,
What brands did you replace them with? Also you made sure to stick with stock NGK plugs right?

Quote:
though within the last week my car is experiencing delayed engine starting when turning the key...i thought when replacing these items its supposed to fix this problem?
Maybe the problem is with your starter? What year is your car, and miles?

Quote:
Also there is a burning smell when I give the engine abit, though it could be from the midpipe but I havn't noticed it within the last year only recently.
Do you mean when you give it gas you smell something burning? If you are driving you should not be able to smell the midpipe unless you have some wicked exhaust leak. A little more info would help.
xexok is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 04:00 AM   #3
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It is an '04 model, the coils were replaced with a high performance kit with a Bosch external igniter (cost $850 so wasn't cheap), NGK leads and NGK plugs.
turcoturbo is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 04:02 AM   #4
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oh and it has done 93,000km...the burning smell comes after giving it the gas
turcoturbo is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 02:51 PM   #5
Registered
 
xexok's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Aurora, CO
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What coils are those exactly? Where/who did you buy them from?
xexok is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Still shutting off after 1 to 2 hrs. of driving. Audio Concepts ATL New Member Forum 10 08-13-2016 02:58 PM
Compression test results. Boo.. Tyblat Series I Tech Garage 9 08-06-2015 11:43 AM
Need expert advice. New cat STILL glowing with reman dbarber Series I Trouble Shooting 14 07-25-2015 02:34 PM


Tags
burning, delayed, engine, faint, gas, hard, key, midpipe, rx8, rx8club, smell, start, starter, starting, turned

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:18 PM.


All content Copyright 2017 by Internet Brands, Inc. We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.