Notices
SE RX-8 Forum Serving NC, SC, GA, FL, AL, TN

Failed emissions test in Nashville, tn

Old 11-05-2012, 02:46 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Big_Hoss's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Watertown, TN
Posts: 60
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Failed emissions test in Nashville, tn

I went to run my 09 r3 through the emission testing facility so I could finish getting the plate registered to the car, and it didn't pass but didn't exactly fail either. The Obd 2 port under the dash in the Mazda is completely wrong for the port on the device the testing facility uses. So they couldn't test me. Luckily I can go back and get it done for free within the next few months so in don't have to pay another 9 dollars. Anyone else have this issue?
Big_Hoss is offline  
Old 11-06-2012, 10:19 AM
  #2  
Gold Wheels FTW
iTrader: (1)
 
reddozen's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,048
Received 15 Likes on 12 Posts
That doesn't sound right... Is that the excuse that the testing facility gave you? an OBD2 port is an OBD2 port. I would take it to another testing facility. Sounds to me like they just didn't want to touch your car. they're always real nervous when I take my car in like they don't even want to touch it.
reddozen is offline  
Old 11-06-2012, 12:04 PM
  #3  
BECAUSE RACECAR
iTrader: (10)
 
Arca_ex's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Arizona
Posts: 1,413
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Every OBD2 port is the exact same on every vehicle since 1996... that test facility just gave you the run around man.
Arca_ex is offline  
Old 11-06-2012, 01:24 PM
  #4  
weeeeeeeeee
iTrader: (12)
 
ShellDude's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Outside Philadelphia
Posts: 4,150
Received 14 Likes on 11 Posts
aye ... makes zero sense
ShellDude is offline  
Old 11-07-2012, 06:01 AM
  #5  
Registered
Thread Starter
 
Big_Hoss's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Watertown, TN
Posts: 60
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
When I got home I took a closer look at it where I had better light available. What happened was one of the two previous owners broke a piece off in the port. I pulled it out with a pair of pliers and it was good to go. Wierdest thing. Just glad that's all it was. For all I know it was a tech at another testing facility with their head up their ***.
Big_Hoss is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mdl0209
Series I Trouble Shooting
11
05-17-2019 02:40 AM
Shankapotamus3
Series I Trouble Shooting
26
11-06-2016 08:26 AM
Racingjunkie
Series I Wheels, Tires, Brakes & Suspension
2
09-29-2015 05:05 PM
tommy26Germany
Series I Trouble Shooting
11
09-29-2015 10:33 AM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Failed emissions test in Nashville, tn


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.