Notices
RX-8 Discussion General discussion about the RX-8 that doesn't fit in one of the specialty forums.

A/C only blows hot air...

Old 09-29-2008, 12:54 AM
  #26  
DGAF
iTrader: (1)
 
Rootski's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Austin, TX
Posts: 1,953
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
OP, I have the exact opposite problem. Since you're in Anaheim and I'm in Colorado, let's just trade cars.
Rootski is offline  
Old 09-29-2008, 03:06 AM
  #27  
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chino CA.
Posts: 410
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
mine has this problem first it started w only the passenger side blowing kinda cool air and hot air on the driver side they fixed it they said it was a faulty o ring.4 months later same thing they fixed it again they said i needed a new ac compressor so they ordered it they still havent called me but then again it's only been 3 days
rx8phase1 is offline  
Old 10-09-2008, 01:00 AM
  #28  
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Richmond, VA
Posts: 53
Likes: 0
Received 7 Likes on 1 Post
If the symptom is that there is no heat and only cooling I would suggest checking out this hasty DIY I put together after successfully repairing the heater control unit. It may apply to the "only heating and no cooling" as well. The easy way to check is turn radio on, press and hold the power botton then press and hold for 1 full second the up-scan button. The display should read "AC" on the left and a number from 0 to 16 on the right. The number should change evenly from 0 to 16 in increments of 1 as you move the temperature **** from cold to hot. If it does not (most commonly stays at 0 despite **** position) then your temperature control **** has bad solder joints. See DIY below:
https://www.rx8club.com/showthread.p...31#post2675231

Good luck.
Wingnut is offline  
Old 10-09-2008, 08:10 AM
  #29  
Verbose SuperMod
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pacific Northwest
Posts: 16,683
Likes: 0
Received 137 Likes on 76 Posts
Awesome tip. ^

A few days ago I found that my temp **** was acting for the normal temp range for all settings until it got to max heat, then it switches over to max cold, and i have to cycle the button a few times back and forth before it does anything but cold air. 1 tick away from max heat keeps it fine atm.

Edit:
I did this on the way into work. going from 0 to 1, it blips to 1, but then back to 0, and doesn't move for any of them. Thanks for the tip for quick diagnosis.

Last edited by RIWWP; 10-09-2008 at 11:12 AM.
RIWWP is offline  
Old 07-23-2013, 06:17 AM
  #30  
Gulf Coast Rotaries
iTrader: (1)
 
Chino_rx3's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 604
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
going to check this out today, my ac blows hot in driver side area and cooler in passenger side.
Chino_rx3 is offline  
Old 07-23-2013, 06:34 AM
  #31  
Day Walker
 
kevinande's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 569
Likes: 0
Received 6 Likes on 3 Posts
Originally Posted by Chino_rx3 View Post
going to check this out today, my ac blows hot in driver side area and cooler in passenger side.
In these cars that is a good sign you are low on refridgerant.
kevinande is offline  
Old 07-23-2013, 10:39 PM
  #32  
I HATE SPEEDBUMPS!
 
monchie's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Las Vegas, NV
Posts: 8,549
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My a/c blows hot air when the **** is all the way to the left (max cold), and i was playing with the **** and when i put it in the middle, it was cold...weird
monchie is offline  
Old 07-24-2013, 12:38 AM
  #33  
Wheels, not rims!!
iTrader: (7)
 
SayNoToPistons's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: NYC/San Diego
Posts: 6,451
Received 29 Likes on 23 Posts
With over 8,000 posts we would figure you'd know that it's not "weird" and it is the control unit's solder joints...
SayNoToPistons is offline  
Old 07-24-2013, 07:56 PM
  #34  
I HATE SPEEDBUMPS!
 
monchie's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Las Vegas, NV
Posts: 8,549
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by SayNoToPistons View Post
With over 8,000 posts we would figure you'd know that it's not "weird" and it is the control unit's solder joints...

I'm not good with electrical issues...sorry
monchie is offline  
Old 07-24-2013, 11:37 PM
  #35  
Wheels, not rims!!
iTrader: (7)
 
SayNoToPistons's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: NYC/San Diego
Posts: 6,451
Received 29 Likes on 23 Posts
SayNoToPistons is offline  
Old 07-25-2013, 07:38 PM
  #36  
Registered
iTrader: (1)
 
elysium19's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Long Island, NY.
Posts: 1,410
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CHECK YOUR COOLANT LEVEL! If the level is very low, it will not allow the thermostat to open up from the initial restricted mode during startup. Eventually this will give you a check engine light. but until then, it will simply not give you any heat.
elysium19 is offline  
Old 07-28-2013, 08:56 AM
  #37  
Charles Bundy
iTrader: (5)
 
Grace_Excel's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 2,395
Received 3 Likes on 2 Posts
But that is a completely different system and doesn't concern the A/C.
Grace_Excel is offline  
Old 05-27-2015, 04:06 PM
  #38  
Registered
 
Join Date: Jan 2015
Location: Canada, Ontario
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
So Idk if anyone else has had this problem but my A/C blows hot air regardless if the A/C is on or not. Cold can be maxed out and still the same issue. Even when the fan is on the OFF position it still continues to blow hot air. I want to take the unit out and check the wiring but other than that I have no other ideas of what it could be. Any ideas?
BradyMayhew is offline  
Old 05-27-2015, 04:41 PM
  #39  
Driving my unreliable rx8
 
Join Date: Oct 2012
Location: Alvarado, Tx
Posts: 2,051
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by BradyMayhew View Post
So Idk if anyone else has had this problem but my A/C blows hot air regardless if the A/C is on or not. Cold can be maxed out and still the same issue. Even when the fan is on the OFF position it still continues to blow hot air. I want to take the unit out and check the wiring but other than that I have no other ideas of what it could be. Any ideas?

so did you even read this and do the test. What is the lowest and highest numbers you get?
logalinipoo is offline  
Old 05-27-2015, 08:39 PM
  #40  
Day Walker
 
kevinande's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 569
Likes: 0
Received 6 Likes on 3 Posts
Originally Posted by BradyMayhew View Post
So Idk if anyone else has had this problem but my A/C blows hot air regardless if the A/C is on or not. Cold can be maxed out and still the same issue. Even when the fan is on the OFF position it still continues to blow hot air. I want to take the unit out and check the wiring but other than that I have no other ideas of what it could be. Any ideas?
Did you check to see if the compressor is actually running? There is an actual mechanical component that goes along with the little light that indicates the A/C is functioning. If it's running have your refridgerant levels checked. There is also a diagnostic test to determine if the blend door is functioning.
kevinande is offline  
Old 05-28-2015, 11:12 AM
  #41  
Registered
 
Join Date: Jan 2015
Location: Canada, Ontario
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by logalinipoo View Post
so did you even read this and do the test. What is the lowest and highest numbers you get?
I actually got it to work yesterday by turning the **** way harder than you should need to the cold side. Still having the issue of my A/C blowing air when it is in the off position. I'm thinking I may take the unit out and check wiring and such.
BradyMayhew is offline  
Old 07-24-2015, 11:36 AM
  #42  
Registered
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 66
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mine has started this after changing the radiator and one of the fans. No more overheating but now blowing hot air. Now the clutch clicks for a second then turns off. Now while parked I Rev the car to 2000 rpm and freon steamed out from the compressor a lot.
superROB23 is offline  
Old 07-24-2015, 05:59 PM
  #43  
Driving my unreliable rx8
 
Join Date: Oct 2012
Location: Alvarado, Tx
Posts: 2,051
Received 1 Like on 1 Post
rob, you still didn't figure that out huh. You should probably get a set of gauges on it. it might have a blockage and not be flowing freon through the system so it overpressures.
logalinipoo is offline  
Old 07-28-2015, 07:12 PM
  #44  
Registered
 
Join Date: Apr 2010
Location: FL
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Could be the heater control. From time to time, mine is on the coldest setting and blows hot air for a few seconds... until I tap it a bit and it gets cold again. Started recently. Happened 2 or 3 times for brief moments. I'll probably source a new one from the junk yard... or open it up and solder it.
akagc is offline  
Old 11-20-2015, 06:14 AM
  #45  
New Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Anyone found a solution for the rx8 a/c problem? Mine is not working also. Just bought a new compressor and had it changed but when I switch the a/c on it doesn't come on unless I manually go to the front bonnet where the fuses are and open fuse box, open black smal cover of the a/c relay and press relay infront with an iron (fuse tester) of side of the relay. The it clicks and forces the a/c part of the compressor to spin. I tried switchim other relays to that particular a/c relay but its still the same. Some one pls help

Last edited by Bee Kay; 11-20-2015 at 06:19 AM.
Bee Kay is offline  
Old 11-20-2015, 09:38 AM
  #46  
Driving my unreliable rx8
 
Join Date: Oct 2012
Location: Alvarado, Tx
Posts: 2,051
Received 1 Like on 1 Post
Have you checked the heater control know is functining. It is very common failure if 3 solder joints that are extremely easy to solder. It takes about a hour. From start to finish.

There's a simple function test for it also.
logalinipoo is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
nadodave
Series I Trouble Shooting
9
02-26-2016 05:40 PM
XianUnix
Series I Trouble Shooting
6
09-29-2015 03:48 PM
pjwermuth
RX-8 Discussion
5
09-28-2015 11:36 PM
RevMeHarder
New Member Forum
5
09-22-2015 06:36 PM
djp6783
RX-8's For Sale/Wanted
0
09-19-2015 12:12 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: A/C only blows hot air...


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.