OBD linking error - RX8Club.com

Go Back  RX8Club.com > General Topics > New Member Forum
Reload this Page >

OBD linking error

New Member Forum A place for new members to get their feet wet

OBD linking error

Reply

 
 
 
Old 11-06-2018, 08:11 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
FL OBD linking error

My fuses have checked out to be fine. My scanner turns on but when trying to communicate to the computer it says error. My problem is not the computer I have swapped it and still no luck.. .what should I do? Has anybody else had this problem before ? I didn't have any luck finding it In the forums.... 2004 rx8.
Superduty6.0 is offline  
Reply With Quote
Old 11-06-2018, 08:24 PM
  #2  
Moderator
iTrader: (2)
 
BoosTED's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 2,896
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Has the scanner worked for you in the past? Is it OBDII?

For my scanner to connect I have to turn the key to the run position and sometime cycle it if it doesn't connect the first time.

Check device drivers as well. Sometimes they are outdated or not installed on the computer.
BoosTED is offline  
Reply With Quote
Old 11-06-2018, 09:53 PM
  #3  
Put it in "H"!
iTrader: (1)
 
Loki's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Montreal
Posts: 4,116
Thanked 251 Times in 222 Posts
Is the wiring harness damaged? That's definitely a new one. Does the car run?
Loki is online now  
Reply With Quote
Old 11-06-2018, 09:55 PM
  #4  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Loki View Post
Is the wiring harness damaged? That's definitely a new one. Does the car run?
The car does run. The gas pedal doesn't do anything and the cluster doesn't work either... Powersteering is not working also I bought this car with a blown motor thinking I was just going to swap motors... Little did I know this car had other problems .
Superduty6.0 is offline  
Reply With Quote
Old 11-06-2018, 09:56 PM
  #5  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by BoosTED View Post
Has the scanner worked for you in the past? Is it OBDII?

For my scanner to connect I have to turn the key to the run position and sometime cycle it if it doesn't connect the first time.

Check device drivers as well. Sometimes they are outdated or not installed on the computer.
My scanner is fine. I've tested on my other rx8.
Superduty6.0 is offline  
Reply With Quote
Old 11-07-2018, 07:33 AM
  #6  
Put it in "H"!
iTrader: (1)
 
Loki's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Montreal
Posts: 4,116
Thanked 251 Times in 222 Posts
If the cluster and gas pedal are out, it sounds like the cabin harness isn't connected to the ECU. Silly question, are both ECU plugs secure? Front right of the engine bay.
Loki is online now  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jtanner
Series I Tech Garage
6
04-02-2013 02:44 AM
chinslip
Series I Trouble Shooting
1
07-30-2010 01:49 PM
sco
Suggestions Archive
2
09-15-2005 09:12 AM
rjacobs
RX-8 Multimedia/Photo Gallery
2
04-20-2004 08:39 PM
Quick_lude
Suggestions Archive
13
12-23-2002 07:02 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread: