RX8Club.com
Register Photo Gallery FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read RX8 Live!Used CarsVendor Directory

Go Back   RX8Club.com > Series I Tech & Performance > Series I Exterior Appearance and Body Kits
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Welcome to RX8Club.com!
Welcome to RX8Club.com,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join RX8Club.com today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-17-2009, 11:15 AM   #1
Registered
 
Trader Score: (0)
Join Date: Aug 2007
Location: Apple Valley, Minnesota
Posts: 75
Dan Howard Oprahs Canklez
HID problem. need help

Just recently installed 10000k hid bulbs in the 8. Now every once in a while the passenger headlight will shut off and i will have to turn the lights off then back on to get it to work again. can anyone help me with this.
This ad is not displayed to registered and logged-in members.
Register your free account today and become a member on RX8Club.com!
Renesis 8 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 11:41 AM   #2
X e p i A
 
Aipex8's Avatar
 
Trader Score: (1)
Join Date: Feb 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,009
Just bulbs? You had OEM HIDs previously? If that's the case I'd say that it's just a bad bulb and needs to be replaced. If you had halogens and the 10000k is a kit, you may want to swap the bulbs (left for right) and see if the problem follows the bulb or stays on the same side. That will tell you if it's the bulb or balast.
__________________


V-LEDSCorkSportJIC MagicProsportRSWRacing Beat ∑ Tein ∑ Tokico ∑ AFE ∑ StopTech
Aipex8 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 11:58 AM   #3
Registered
 
Trader Score: (0)
Join Date: Aug 2007
Location: Apple Valley, Minnesota
Posts: 75
Dan Howard Oprahs Canklez
i just changed the bulbs. i had hids previously.
Renesis 8 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 12:15 PM   #4
X e p i A
 
Aipex8's Avatar
 
Trader Score: (1)
Join Date: Feb 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,009
Quote:
Originally Posted by Renesis 8 View Post
i just changed the bulbs. i had hids previously.
It's the bulb then. Hopefully, whoever sold them to you will replace it.
__________________


V-LEDSCorkSportJIC MagicProsportRSWRacing Beat ∑ Tein ∑ Tokico ∑ AFE ∑ StopTech
Aipex8 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 03:17 PM   #5
RX8 Club OG
 
Alucard's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: Aug 2004
Location: Clinton NJ
Posts: 2,464
Send a message via AIM to Alucard
^+1
__________________
Alucard is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 03:19 PM   #6
desperately needs a drop
 
Trader Score: (1)
Join Date: Sep 2008
Location: Dallas, Texas
Posts: 1,127
Sometimes my driver's side flickers. It's just the bulb. Don't sweat it.
Alexb is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 05:22 PM   #7
05 RX8 Sold :( 03 Bugeye
 
viprez586's Avatar
 
Trader Score: (5)
Join Date: Feb 2009
Location: New Berlin, WI
Posts: 457
Flickering or changing color upon first turning them on can be considered normal depending on how minor it is.

Best thing to do would be to park your car in a dark garage with the bumper 3 ft from the wall, take a video of the wall showing the bulb flicker.

When Lexus cars come in, we see them flicker badly, almost like its trying to turn on - but running out of power/ loose connection. They also are a noticeably different color, depending how hot the bulb got before it decided to **** the bed.
__________________

05 M/T Brilliant Black vB Garage

Air Pump Rebuild DIY
viprez586 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 06:03 PM   #8
Registered
 
Trader Score: (0)
Join Date: Aug 2007
Location: Apple Valley, Minnesota
Posts: 75
Dan Howard Oprahs Canklez
mine doesnt flicker. it will just shut off after about 10-15 minutes so i shut the lights off then back on and it works again. not sure if its the bulb or not cause it doesnt flicker at all and the color matches the other side right on. Could it be the ballast? It never did it with the stock bulbs though.
Renesis 8 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 06:08 PM   #9
True love is blue x2
 
xun4gvn4everx's Avatar
 
Trader Score: (2)
Join Date: Dec 2008
Location: Future
Posts: 3,537
Quote:
Originally Posted by Renesis 8 View Post
mine doesnt flicker. it will just shut off after about 10-15 minutes so i shut the lights off then back on and it works again. not sure if its the bulb or not cause it doesnt flicker at all and the color matches the other side right on. Could it be the ballast? It never did it with the stock bulbs though.
YOu are not going to know until you either swap the left and right bulbs or try a whole new blub
__________________
Quote:
Originally Posted by WinningRX8Chick View Post
Oh I go down..I play with *****.
Get in, sit down, shut up, and hold on!!

The RX-8 is like cocaine. It is addictive as hell, will run you broke, and your wife will leave you unless she is an addict too.
xun4gvn4everx is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 09:22 PM   #10
Registered
 
SPHINX144's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: Apr 2009
Location: Houston, Tx
Posts: 646
I've experienced this every now and then in my bike with the high beam since I upgraded the HIDs. it doesn't really bother me since it is easily solve by shutting the headlight on and off.
I would think in your case this can be attributed to the ballast getting overheated, I suspect they have a built in mechanism that cuts the energy flow in the even of overheat to prevent irreversible damage.
I you have a warranty I would suggest contacting the manufacturer and inquire on why this is happening.
SPHINX144 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 09:22 PM
RX8Club
Mazda RX8




Paid Advertisement


 
 
 
Reply

Tags
headlights, hid, rx8, shut

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID problem.... terreezzy Series I Tech Garage 4 08-02-2008 01:22 PM
Installed HID problem.... terreezzy Series I Wheels, Tires, Brakes & Suspension 2 07-31-2008 11:50 PM
HID problem redD3vil RX-8 Discussion 18 01-12-2008 12:07 PM
HId problem t_zac Series I Tech Garage 0 02-03-2007 02:57 AM
HID level problem Raptor75 RX-8 Discussion 18 01-31-2006 09:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All content Copyright © 2007 by Internet Brands, Inc.
Emails Backup