Help needed, ls2 rx8, no rpm signal or elec steer - RX8Club.com

Go Back  RX8Club.com > Engine Swap Forum > Non-Rotary Swaps
Reload this Page >

Help needed, ls2 rx8, no rpm signal or elec steer

Notices
Non-Rotary Swaps Engine Swap Forum
Sponsored by:

Help needed, ls2 rx8, no rpm signal or elec steer

Reply

 
 
 
Old 07-01-2014, 11:42 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Brisvegas
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Help needed, ls2 rx8, no rpm signal or elec steer

My ls2 rx8 is almost done. Tuned and all. How ever I have a couple of issues.
No rpm signal and elec power steer not working.

I have used the lsrx8 kit. We have fitted the rx8 trigger wheel and crank angle sensor. Water temp gauge works intermittent, the power steering is intermittent and so is the oil pressure gauge. We have gone through everything and can not figure out why we have no rpm signal.

Behind the gear stick I found these wires to be cut (see picture), but I don't know what it's for? If any one does know please tell as it may be the cause to our problem.

Also any other ls rx8 owners what did you do?


Thanks
Attached Thumbnails Help needed, ls2 rx8, no rpm signal or elec steer-image.jpg  
RNS11Z is offline  
Reply With Quote
Old 07-01-2014, 11:43 PM
  #2  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Brisvegas
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Not sure if I posted this in the correct section, mods please move if you have to.
RNS11Z is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2014, 12:03 AM
  #3  
Maude Rater
iTrader: (15)
 
paimon.soror's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Between Cones
Posts: 7,562
Thanked 12 Times in 11 Posts
Originally Posted by RNS11Z View Post
Not sure if I posted this in the correct section, mods please move if you have to.
No problem, moved to the appropriate section.
paimon.soror is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2014, 09:42 AM
  #4  
Add gas, add oil, repeat
iTrader: (1)
 
WaitingforFI's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ATL - PDK - RYY
Posts: 445
Thanked 27 Times in 22 Posts


possibly the seat warmer wires.
WaitingforFI is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2014, 08:02 PM
  #5  
Registered
 
CRO8TIA's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Adriatic Paradise
Posts: 596
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
FI is right on the money, those wires run to the seat warmer switches.
Possibly a faulty ESS/CAS , Is the RX8 harness you are using grounded ?

Last edited by CRO8TIA; 07-02-2014 at 08:08 PM.
CRO8TIA is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2014, 08:12 PM
  #6  
Registered
 
RX what?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: G'vegas, SC
Posts: 137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Welp, rpm is picked up by the ess and you said you fitted the trigger wheel. So, hopefully you didn't cut anything off from the original harness too important. Check that its all orientated properly and the wiring is good. Eps kinda needs the ess working too. And by crank angle sensor you mean what exactly? The LSx one or the Renesis (ess)?
RX what? is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2014, 09:34 PM
  #7  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Brisvegas
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Found the problem thanks to John @ Tougefactory.com The adapter the trigger wheel is attached too, is drilled incorrectly. So the trigger wheel was on the wrong way. Flipped it around, bingo, we have rpm signal and dash works. Just need to take it for a test drive to confirm elec steer works.

Thanks for your help regarding other wires


H
RNS11Z is offline  
Reply With Quote
Old 10-11-2018, 03:01 AM
  #8  
New Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
[QUOTE=RNS11Z;4611669]Found the problem thanks to John @ Tougefactory.com The adapter the trigger wheel is attached too, is drilled incorrectly. So the trigger wheel was on the wrong way. Flipped it around, bingo, we have rpm signal and dash works. Just need to take it for a test drive to confirm elec steer works.

Thanks for your help regarding other wires

hello friend, I have the same problem with my mazda ls, could you help me sending some pictures of how this piece should go? Thank you
Nain Martinez is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
CARBONRX-8
RX-8 Parts For Sale/Wanted
1
08-23-2015 10:52 PM
JakeKaminskisRacing
New Member Forum
13
08-23-2015 02:10 AM
madrotor
New Member Forum
2
07-26-2015 01:06 PM
RX7.9
New Member Forum
0
07-20-2015 01:01 PM
Belalnabi
New Member Forum
9
07-17-2015 08:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Help needed, ls2 rx8, no rpm signal or elec steer


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.