Help !!! I just bought a RX 8 was running fine till I washed it today - RX8Club.com



New Member Forum A place for new members to get their feet wet

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 08-11-2018, 12:21 PM   #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Help !!! I just bought a RX 8 was running fine till I washed it today

After I washed it started right up then died so I fired it up and it idels really low when I try to drive it it acts bogged down plz help!!!
Adam Reich is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 12:50 PM   #2  
Jedi Master
iTrader: (7)
 
Jedi54's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: The Dark Side
Posts: 21,063
Thanked 383 Times in 256 Posts
Hey Adam,
do you have an aftermarket intake system?
if it sucked water in, it can cause what you're currently experiencing.

Pop the hood and make sure the water filter didn't get soaked.
Next, check your MAF sensor, if that gets wet it can also cause issues.
Jedi54 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 01:55 PM   #3  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Jedi54 View Post
Hey Adam,
do you have an aftermarket intake system?
if it sucked water in, it can cause what you're currently experiencing.

Pop the hood and make sure the water filter didn't get soaked.
Next, check your MAF sensor, if that gets wet it can also cause issues.
no it's stock my wire for my map sensor is hanging down just found that out I think the spark plugs may have went bad
Adam Reich is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 02:07 PM   #4  
Jedi Master
iTrader: (7)
 
Jedi54's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: The Dark Side
Posts: 21,063
Thanked 383 Times in 256 Posts
Quote:
Originally Posted by Adam Reich View Post
my wire for my map sensor is hanging down
what do you mean it's 'hanging down'?
as in unplugged?
are the wires frayed at all?

Quote:
Originally Posted by Adam Reich View Post
just found that out I think the spark plugs may have went bad
why would the spark plugs go bad after a car wash?
that doesn't really make sense to be honest.

Jedi54 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 05:49 PM   #5  
Put it in "H"!
iTrader: (1)
 
Loki's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Montreal
Posts: 3,849
Thanked 196 Times in 172 Posts
Do you mean the MAF sensor? Did you wash the engine compartment? Because that would definitely do it...
Loki is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 10:25 AM   #6  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Jedi54 View Post
what do you mean it's 'hanging down'?
as in unplugged?
are the wires frayed at all?


why would the spark plugs go bad after a car wash?
that doesn't really make sense to be honest.
Wires are pulled out just hanging like they got ripped out
Adam Reich is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 10:26 AM   #7  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Loki View Post
Do you mean the MAF sensor? Did you wash the engine compartment? Because that would definitely do it...
No I didn't
Adam Reich is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 10:27 AM   #8  
Registered
 
Join Date: Sep 2005
Location: Tampa
Posts: 487
Thanked 31 Times in 29 Posts
How does a wiring harness get ripped out from washing a car???
strokercharged95gt is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 01:58 PM   #9  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by strokercharged95gt View Post
How does a wiring harness get ripped out from washing a car???
It was already ripped off
Adam Reich is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 02:06 PM   #10  
转子之魂
 
UnknownJinX's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Victoria, BC
Posts: 1,266
Thanked 171 Times in 159 Posts
Pictures?

If that's the case I wonder how the car ran before car wash.
UnknownJinX is online now   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 12:16 PM   #11  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by UnknownJinX View Post
Pictures?

If that's the case I wonder how the car ran before car wash.
It ran good when I got it like it should
Adam Reich is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 02:33 PM   #12  
转子之魂
 
UnknownJinX's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Victoria, BC
Posts: 1,266
Thanked 171 Times in 159 Posts
And when you say ripped out, do you mean the plug is disconnected or someone cut the wires?
UnknownJinX is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
misfire after engine running fine for 20 min Daniel Payton Series I Trouble Shooting 43 08-03-2011 02:41 PM
Running fine with no problems C-PHLAT RX-8 Discussion 6 09-04-2010 11:53 AM
Help, car was running fine and then it felt like the gear wouldn't catch OSducky Series I Trouble Shooting 5 02-04-2009 08:43 PM
washed the junior today and took some pix EZZY Australia/New Zealand Forum 38 06-04-2005 03:11 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.