Notices
New Member Forum A place for new members to get their feet wet

bit sluggish after installing d585s

Old 07-20-2015, 11:00 AM
  #1  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Location: Leicester, UK
Posts: 45
Received 1 Like on 1 Post
bit sluggish after installing d585s

So today I fitted d585 ls2 coils as part of preventive maintenance A DIY job


Another view


I bought the coils from here GM Ls Ignition Coil On Plug (D585)

The car starts first time either hot or cold no more misfires on WOT in any gear , however I feel that on WOT the RPM doesn't rise as rapidly as it used to on 4th 5th and 6th with OEM coils and the torque is a bit MIA especially on the last 3 gears . I am suspecting it's due to the dwell times maybe it's me but apart from that the car pulls very wel on the the first 3 gears and it's extremely smooth , i am premixing and using 97 RON premium fuel

The engine is in break in period and the RPM has been limited by the builder to 6000.
The engine is new with less than 500 miles on it all new internals and street ported.
Do you guys think that this behaviour is due to the dwell times ?
madrotor is offline  
Old 07-26-2015, 11:33 AM
  #2  
Koi no Ousama
iTrader: (25)
 
TeamRX8's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 20,898
Received 327 Likes on 265 Posts
It could be any number of things, including your new engine maybe not being all you think it is ...

These are RX8 race settings for D585 coils known to be operating at full spec. However over time I've learned there are some D585 coils being produced that will auto-discharge earlier than 6ms dwell spec. To be safe you can reduce the settings by 25% (multiply the values by 0.75x) without any negative consequences.





TeamRX8 D585 coil dwell settings for racing based on 5.5ms @ 12V
TeamRX8 is offline  
Old 07-26-2015, 12:06 PM
  #3  
Registered
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Location: Leicester, UK
Posts: 45
Received 1 Like on 1 Post
Hello Team

Thanks for replying, The engine was running amazing before changing pulls really hard, in an hour i changed the coils and then that happened, so i am thinking this is the only different component, whilst the engine is very smooth and pulls well it's just that bit the i feel different from when how the car felt when on OEM coils.

Thanks
madrotor is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LMURailsplitter02
New Member Forum
1
09-06-2015 10:56 PM
Rupanrx
Series I Aftermarket Performance Modifications
1
09-04-2015 06:44 AM
rxwilly8
New Member Forum
1
09-02-2015 02:42 PM
akagc
RX-8's For Sale/Wanted
7
08-11-2015 07:07 PM
dbarber
Series I Trouble Shooting
14
07-25-2015 01:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: bit sluggish after installing d585s


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.