Notices
MW RX-8 Forum Serving KY, IN, IL, MO, MI, WI, IA, MN, ND, SD, NE, KS,

In Omaha - Need a hand

Old 12-01-2012, 03:10 PM
  #1  
Registered
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 127
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
NE In Omaha - Need a hand

Hey guys. I'm up in Omaha, NE. I purchased an 8 a few weeks ago from a guy in KS that needed a new clutch. I've replaced that, but now I can't get the car to start. When I bought it, it was in limp mode (I believe due to a clogged up cat). I started it, backed it into the garage, and let it sit for a day. Then I got an ODB2 reader to write down the codes. There was some performance monitor on it too, so I started my car up. I obviously couldn't rev it up since it was in limp mode, so I had to shut it down cold. I've been trying to get it to unflood and turn over, but I'm a little worried now that I'm starting to smell something unfamiliar. I'm pretty sure I can identify coolant and oil since I've leaked / burnt enough of that in my lifetime :D. Anyone in the area that can lend a hand?
zendrums is offline  
Old 12-01-2012, 03:31 PM
  #2  
Registered
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 127
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
So, I found the source of the smell. It was the battery charger. It couldn't handle being on 'Engine Start' mode for more than a minute. The smell went away and I tried to start it again, this time only cranking it for 4 seconds at a time, and the smell came back. When the smell came back, I got pissed again and went to move the charger and take a look. Definitely it.

With my last attempt, my car hit 2k RPM and then died. I'll get it in the next go. Can't wait to drive it.

Still, I'd be interested in meeting the rest of the 8 owners in the area.
zendrums is offline  
Old 03-03-2013, 02:37 PM
  #3  
NAL
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 26
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
hey man u still in help
NAL is offline  
Old 03-04-2013, 09:22 AM
  #4  
The Professor
 
staticlag's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Omaha, NE
Posts: 3,479
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Ah too bad I didn't see this back in Dec. I would have loved to come out and get my hands on an 8 again
staticlag is offline  
Old 03-05-2013, 08:58 PM
  #5  
Registered
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 127
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
No, I'm all good now :D I replaced the coils, plugs, and wires and it's all good to go now.

I am a bit worried that I have low compression though. Hard starting when it's been run for a while, but the hard start seems to be intermittent. I seem to be able to always get it to turn over immediately if I tap the gas. Maybe a bad fuel pump?
zendrums is offline  
Old 03-22-2013, 05:52 PM
  #6  
Too old for PC
 
Signal 2's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest
Posts: 235
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
^How many miles? Could be low compression from wear...or a sticky seal. If you're confident it's not a tired fuel pump or sensor issue, you could try a little water ingestion and see if you get improvement. Won't cost anything but a half-gallon or so of distilled water.
Signal 2 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Willopap
Canada For Sale/Wanted
2
10-29-2015 11:04 AM
jasonrxeight
RX-8's For Sale/Wanted
2
09-30-2015 01:53 PM
Digitz0070
Series I Aftermarket Performance Modifications
5
09-25-2015 10:58 PM
Austin22
New Member Forum
5
09-23-2015 04:46 PM
projectr13b
Series I Do It Yourself Forum
1
09-06-2015 01:04 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: In Omaha - Need a hand


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.